Lue lisää alla olevasta viikkotiedotteesta!

Turun Ratsastajat ajankohtaiset

Tulevat kilpailut
Järjestämme seurakilpailut kouluratsastuksessa sunnuntaina 14.6.2020. Kilpailuissa on luokat HeC-HeA.

 • Ilmoittaudu kilpailuihin kipassa (https://kipa2.ratsastus.fi) viimeistään 7.6.2020.
 • Jäsenmaksun lisäksi pitää muistaa lunastaa lisenssikaupasta seurakilpailulupa osoitteesta https://ratsastus.lisenssikauppa.fi
 • Artukaisten ratsastuskoulun tuntiratsastaja, kysy rohkeasti opettajalta sopivasta luokasta ja varaa hevonen ennen ilmoittautumista!
  • Tuntiratsastajille on otettu käyttöön kalenterivuosittain allekirjoitettavat EHDOT tuntihevosen vuokraamisesta kilpailuihin. Lappuja on tallin ilmoitustaululla ja opettajilla, palauta allekirjoitettu lomake ennen hevosen varaamista.
  • Hevonen varataan opettajalta, ilmoittaudu kipassa ja huolehdi että jäsenmaksu ja kilpailulupa on kunnossa.
 • Talkoisiin tarvitaan apukäsiä esimerkiksi kansliaan, kanttiiniin, sihteeriksi ja radan portille. Aikaisempaa kokemusta et välttämättä tarvitse, sinut perehdytetään tehtävään. Talkoolaisille on tarjolla ruokaa. Ilmoittaudu talkoolaiseksi lähettämällä sähköpostiviesti Elisalle osoitteeseen tr.kilpailut@gmail.com ja tule mukaan viettämään hauska päivä.

Turun Ratsastajien oheisliikuntahaasteen viimeiset hetket! Haaste päättyy tänään 30.5.2020
Arvomme yhden ratsastustunnin Artukaisten ratsastuskoulussa (normaali 8 henkilön irtotunti)!
Pääset osallistumaan arvontaan lunastamalla itsellesi arpalipukkeita harrastamalla reipasta liikuntaa 30 minuuttia ja sen jälkeen täyttämällä oheisen kaavakkeen. Koska kyseessä on ratsastuksen oheisliikuntahaaste, ratsastuksesta ei valitettavasti saa arpoja. Lähde siis lenkille, tee kotijumppa tai päihitä perheejäsenesi pihasulkkiksessa, vain mielikuvitus on rajana. Arpoja voi lunastaa rajattoman määrän.

Arpavoiton voi lunastaa henkilö, joka omaa vähintään HeC ratsastustaidot. Arpavoitto on lunastettava viimeistään 31.7.2020 eikä sitä voi muuttaa rahaksi tai luovuttaa eteenpäin. Ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti ja julkaisemme voittajan etunimen myös viikkotiedotteessa ja sosiaalisessa mediassa.

Toimi siis näin:
1) Harrasta reipasta liikunta vähintään 30 minuuttia.
2) Avaa kaavake ja täytä tiedot.
3) Lähetä vastaus!
Toista kohdat 1-3! 🙂 Halutessasi voit jakaa kuvan someen ja innostaa muitakin liikkumaan! Instagramissa ja Facebookissa voit tägätä Turun Ratsastajat.

Koronatilanne
Uusi sivu turunratsastajat.fi/koronatilanne on julkaistu. Päivitämme sille sivulle myös vastauksia saamiimme kysymyksiin.

Muistathan jäsenetusi!
Turun Ratsastajien jäsenenä saat:

 • Kaikki SRL jäsenedut kuten vakuutus ja Hippos-lehti
 • Artukaisten ratsastuskoulun kausipaikat
 • -10% ostoksistasi Suomen Ratsutarvikkeessa
 • Kilpailuavustukset SRL:n rankingpisteiden perusteella aluetasolta lähtien
 • TR:n järjestämien 3/kansallisen tason kilpailuiden lähtömaksun hyvityksen osallistuessasi kisojen järjestämiseen

Muistathan, että vain täys- ja perhejäsenillä on srl:n Lähi-Tapiolan vakuutusturva. Mikäli ratsastaja kuuluu Turun Ratsastajiin vain kannatusjäsenenä, tulee hänen olla jonkin toisen seuran täysjäsen, jotta vakuutus on voimassa.

 

Artukaisten ratsastuskoulu:

Syksyn 2020 kausipaikat varattavissa kevään 2020 kausipaikka-asiakkaille 8.6.-21.6.2020
Kaikille kevätkaudella 2020 kausipaikkaa ratsastaneille lähetetään sähköpostitse tiedustelu siitä, jatkaako hän syyskaudella 2020. Varausmaksulaskut lähetetään juhannuksen jälkeen ja vapaaksi jäävät kausipaikat tulevat varattaviksi heinäkuun alussa.

Koronaohjeistus muuttuu 1.6.2020 alkaen!
Valtakunnan koronavirusrajoitusten muuttuessa ratsastuskoulunkin toimintaohjeistus muuttuu 1.6.2020 alkaen. Ulkotiloissa saa jälleen oleskella vähintään 1-2  metrin turvavälit huomioiden joten tuntien katselu ulkokentän reunalla on taas mahdollista. Talli on edelleen suljettu oppilailta eikä maneesiin saa tulla yleisöä ratsastuskoulutuntien aikana. Henkilökunta hoitaa ja varustaa hevoset kuten tähänkin asti. Sosiaalitiloissa oleskelua suositellaan edelleen välttämään ja noudattamaan turvavälejä tarkasti. Seuraamme tilannetta edelleen aktiivisesti ja tiedotamme muuttuvaista ohjeista tarpeen mukaan.

Kesäkurssit täynnä!
Kesäkurssit ovat olleet suosittuja ja ovat toistaiseksi täynnä! Voit kuitenkin ilmoittautua jonoon mahdollisten peruutusten varalta.

Ratsastustunnit kesällä
Kesätunneilla pääset ratsastamaan 9.6.-1.8.2020 maanantaista lauantaihin hintaan 28€/h. Juhannusviikolla ratsastuskoulu on lomalla ja kaikki hevoset laitumella. Kesätunnit varataan tuntikalenterin kautta. Kesäkuun tunnit aukeavat toukokuussa ja heinäkuun tunnit kesäkuussa. Kysy myös liinatuntia viikoille 29-31! Tunnit on jaettu HeC-HeB ja HeB-HeA ryhmiin. Kesätunneista ei myönnetä lisäalennuksia.

Artukaisten ratsastuskoulun kevätkautta ei jatketa
Artukaisten ratsastuskoulun kevätkausi keskeytettiin koronatilanteen vuoksi 18.3.2020. Turun Ratsastajat ry:n johtokunta on päättänyt 5.4.2020 ettei kevätkautta pystytä jatkamaan loppuun kausimuotoisena. Jatkamme irtotuntien tarjoamista toistaiseksi maanantaista lauantaihin kevätkauden loppuun mikäli koronatilanne sallii toiminnan jatkamisen.

Kausikortin kolmas eräpäivä
Jos jatkoit ratsastamista irtotunneilla ja valitsit maksaa kausikortin kolmessa erässä, on kausikortin 3 eräpäivä lähestymässä (15.6.2020).  Jos olet epävarma tiltanteestasi voit olla yhteydessä rahastonhoitaja Isabellaan tr.rahastonhoitaja@gmail.com

Ratsastuskoulun hevosten lomat
Ratsastuskoulun hevoset aloittavat lomailun porrastetusti poikkeustilan vuoksi. Mahdollisuuksien mukaan 1-2 hevosta on viikon kerrallaan kesälomalla. Kaikki hevoset pitävät vähintään 3 viikkoa lomaa ja pääsevät vihreälle kevään edistyessä. Juhannusviikon koko lauma viettää lomaillen.

Viikon 21 ahkerat
Wenus 15 tuntia ja Essi 14 tuntia.

Ratsastuskoulun heppojen kuulumisia

 • Jussi jatkaa sairaslomaansa heinäkuulle asti eläinlääkärin ohjeen mukaisesti.
 • Liljan kaviossa on pieni halkeama, jota kengittäjä hoitaa.
 • Moona on edistynyt hyvin ratsukoulutuksessa ja kesätyöntekijät ovat osallistuneet Moonan käsittelyyn niin maasta kuin selästä. Moonan on tarkoitus tulla töihin ratsastustunneille syyskauden alussa.
 • Viikolla 20 lomalla olivat Lilja ja Nuppu.

 

SRL tiedottaa:

Koronarajoitusten asteittainen purkaminen
Rajoituksien purkaminenmahdollistaa ratsastusseurojen toiminnan käynnistymisen 1.6. alkaen – viranomaisten ohjeistusta ja varovaisuutta noudattaen. Suomen hallitus purkaa asteittain koronapandemian takia asetettuja rajoituksia ja tämä mahdollistaa mm. seuratoiminnan, valmentautumisen ja kilpailutoiminnan aloittamisen erityisrajoituksin. Vielä ei tarkkaan tiedetä mitä erityisrajoitukset ovat ja Ratsastajainliitto tiedottaa asiasta ajantasaisesti verkkosivuillaan ja tarvittaessa myös muita kanavia käyttäen, kun lisätietoja ja yksityiskohtaisia ohjeita saadaan eri viranomaisilta.

Reilun Pelin tueksi seuroihin uusi opas
Reilu Peli on liikuntajärjestöjen yhteinen kuvaus liikunnan ja urheilun hyvästä toiminnasta. Reilu Peli on kaikkien liikunnan ja urheilun toimijoiden oikeus ja velvollisuus. Vastuun Reilusta Pelistä kantaa jokainen yksilö ja yhteisö. Ratsastusseuroissa on tehty hyvää työtä Reilun Pelin edistämiseksi ja se on osa seuratoiminnan arkea. Ratsastajainliiton materiaalin lisäksi kannattaa tutustua ja hyödyntää uutta, FIMUn hankkeen julkaisemaa Yhdenvertaisempaa urheilua! -opasta.