Lue lisää alla olevasta viikkotiedotteesta!

Ratsastuskoulu:

Artukaisten ratsastuskoulun kevätkautta ei jatketa
Artukaisten ratsastuskoulun kevätkausi keskeytettiin koronatilanteen vuoksi 18.3.2020. Turun Ratsastajat ry:n johtokunta on päättänyt 5.4.2020 ettei kevätkautta pystytä jatkamaan loppuun kausimuotoisena. Jatkamme irtotuntien tarjoamista toistaiseksi maanantaista lauantaihin. Irtotunnit ovat varattavissa kevätkauden loppuun mikäli koronatilanne sallii toiminnan jatkamisen.


Irtotunnit jatkuvat toistaiseksi

Irtotunnit jatkuvat toistaiseksi ja ovat varattavissa nettisivujen kalenterin kautta. Voit varata samalla viestillä myös useita tunteja, kirjoita silloin “Tunti” kenttään kaikki haluamasi päivämäärät ja kellonajat. Ryhmien tasoja ei ole erikseen määritelty, vaan tehtävät suunnitellaan ilmoittautuneiden oppilaiden mukaan. Luethan irtotuntien toimintaohjeet 11.4.2020 alkaen.

 • Seuraamme edelleen aktiivisesti koronatilanteen ja siihen liittyvien viranomaisohjeiden kehittymistä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista.
 • Päivitetyt ohjeet löytyvät nettisivuilta sekä sosiaalitilan ulkoseinässä olevalla ilmoitustaululta. Informoimme päivityksistä ohjeisiin myös sosiaalisessa mediassa.
 • Tunnit ovat 8 hengen normaaliryhmiä
 • Tunnin hinta on kausikorttilaiselle 30€, muille 40€ ja siitä saa mahdollisen henkilökohtaisen 2€ alennuksen kuten kausitunnistakin.
 • Tunnit pidetään pääsääntöisesti maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 18-19 ja 19-20, tiistaina ja torstaina klo 18-19, 19-20 ja 20-21 sekä lauantaisin klo 9-10, 10-11 ja 12-13.


Ratsastuskoulun hevosten lomat
Ratsastuskoulun hevoset aloittavat lomailun porrastetusti poikkeustilan vuoksi. Mahdollisuuksien mukaan 1-2 hevosta on viikon kerrallaan kesälomalla. Kaikki hevoset pitävät vähintään 3 viikkoa lomaa ja pääsevät vihreälle kevään edistyessä.

Hyvällä säällä ratsastamme ulkona
Hyvällä säällä pyrimme ratsastamaan ulkona isolla kentällä, mutta tarvittaessa sateen, kovan tuulen tai pakkasen sattuessa siirrymme edelleen maneesin suojaan.

Viikon 12 ja 13 ahkerat
Poikkeusjärjestelyistä johtuen viikolla 12 ja 13 kaikki hevoset tekivät alle 10 tuntia töitä ja useampi piti vapaapäiviä.

Viikon 14 ahkerat
Jussi, Essi ja Nuppu 10 tuntia.


Heppojen kuulumisia

 • Lenttu on liikkunut tavallista kankeammin, joten se jäi viimeviikolla lomalle ja on tarhaillut ja kävellyt. Koska tarhalepo ei tuonut muutosta, eläinlääkäri tutki sen maanantaina. Etujalassa todettiin jännevamma jonka kuntoutumisennustetta selvitellään yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.
 • Lara on saanut rokotuksen maanantaina ja on ollut rokotuslomalla viikon 15.
 • Viikolla 15 lomalla oli Laran lisäksi Wenus.

 

TR ajankohtaiset

Koronatilanne
Uusi sivu turunratsastajat.fi/koronatilanne/ on julkaistu. Päivitämme sille sivulle myös vastauksia saamiimme kysymyksiin.

Kevätkokous
Koronatilanteen vuoksi siirrämme kevätkokouksen ajankohtaa. Päivämäärästä ilmoitetaan kun kokoontumisrajoitukset mahdollistavat kokouksen järjestämisen.

Tulevat kilpailut
Noudatamme Suomen ratsastajainliiton suositusta, että ratsastuksessa ei järjestetä kilpailutapahtumia tai muita yleisötapahtumia. Tästä syystä olemme peruneet kaikki kilpailut huhti-, touko- ja kesäkuussa.

TR oheisliikuntaa
Palaamme TR oheisliikuntaan myöhemmin keväällä kun koronavirustilanne on rauhoittunut.

Muistathan jäsenetusi!
Turun Ratsastajien jäsenenä saat:

 • Kaikki SRL jäsenedut kuten vakuutus ja Hippos-lehti
 • Artukaisten ratsastuskoulun kausipaikat
 • -10% ostoksistasi Suomen Ratsutarvikkeessa
 • Kilpailuavustukset SRL:n rankingpisteiden perusteella aluetasolta lähtien
 • TR:n järjestämien 3/kansallisen tason kilpailuiden lähtömaksun hyvityksen osallistuessasi kisojen järjestämiseen

Muistathan, että vain täys- ja perhejäsenillä on srl:n Lähi-Tapiolan vakuutusturva. Mikäli ratsastaja kuuluu Turun Ratsastajiin vain kannatusjäsenenä, tulee hänen olla jonkin toisen seuran täysjäsen, jotta vakuutus on voimassa.

 

SRL tiedottaa:

Ensi keskiviikkona ensimmäinen SRL100-liveluento Facebookissa, aiheena kouluratsastus. Kysy maajoukkuevalmentaja Marko Björsiltä ennakkoon, laita kysymyksiä viestillä tähän alle tai lähetä se ratsastus@ratsastus.fi. Mainitse nimesi ja seura, jota edustat. Lähetys on avoinna kaikille, kysymysten teko on suunnattu jäsenistölle.

Koronavirustilanteen vuoksi Suomen Ratsastajainliitto kehottaa ratsastusyhteisöä seuraamaan viranomaisten suosituksia ja ohjeita. Ratsastajainliitto suosittaa, että ratsastuksessa ei toistaiseksi järjestetä kilpailutapahtumia tai muita yleisötapahtumia. Suositusta tarkennetaan tilanteen kehittymisen mukaan.

Anna palautetta viikkotiedotteesta!
Mistä haluaisit kuulla lisää? Mistä olisi hyvä tiedottaa? Kerro meille mielipiteesi ja ideasi!