Lue lisää alla olevasta viikkotiedotteesta!

Ratsastuskoulu:

Artukaisten ratsastuskoulun kevätkautta ei jatketa
Artukaisten ratsastuskoulun kevätkausi keskeytettiin koronatilanteen vuoksi 18.3.2020. Turun Ratsastajat ry:n johtokunta on päättänyt 5.4.2020 ettei kevätkautta pystytä jatkamaan loppuun kausimuotoisena. Jatkamme irtotuntien tarjoamista toistaiseksi maanantaista lauantaihin. Irtotunnit ovat varattavissa kevätkauden loppuun mikäli koronatilanne sallii toiminnan jatkamisen.


Irtotunnit jatkuvat toistaiseksi

Irtotunnit jatkuvat toistaiseksi ja ovat varattavissa nettisivujen kalenterin kautta. Voit varata samalla viestillä/tekstarilla myös useita tunteja, kirjoita silloin “Tunti” kenttään kaikki haluamasi päivämäärät ja kellonajat. Ryhmien tasoja ei ole erikseen määritelty, vaan tehtävät suunnitellaan ilmoittautuneiden oppilaiden mukaan. Luethan irtotuntien toimintaohjeet 11.4.2020 alkaen.

 • Seuraamme edelleen aktiivisesti koronatilanteen ja siihen liittyvien viranomaisohjeiden kehittymistä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista.
 • Päivitetyt ohjeet löytyvät nettisivuilta sekä sosiaalitilan ulkoseinässä olevalla ilmoitustaululta. Informoimme päivityksistä ohjeisiin myös sosiaalisessa mediassa.
 • Tunnit ovat 8 hengen normaaliryhmiä
 • Tunnin hinta on kausikorttilaiselle 30€, muille 40€ ja siitä saa mahdollisen henkilökohtaisen 2€ alennuksen kuten kausitunnistakin.
 • Tunnit pidetään pääsääntöisesti maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 18-19 ja 19-20, tiistaina ja torstaina klo 18-19, 19-20 ja 20-21 sekä lauantaisin klo 9-10, 10-11 ja 12-13.


Ratsastuskoulun hevosten lomat
Ratsastuskoulun hevoset aloittavat lomailun porrastetusti poikkeustilan vuoksi. Mahdollisuuksien mukaan 1-2 hevosta on viikon kerrallaan kesälomalla. Kaikki hevoset pitävät vähintään 3 viikkoa lomaa ja pääsevät vihreälle kevään edistyessä.

Hyvällä säällä ratsastamme ulkona
Hyvällä säällä pyrimme ratsastamaan ulkona isolla kentällä, mutta tarvittaessa sateen, kovan tuulen tai pakkasen sattuessa siirrymme edelleen maneesin suojaan.

Viikon 15 ahkerat
Unski, Nuppu, Lilja, Essi, Hani, Aaro ja Silla 10 tuntia.

Viikon 16 ahkerat
Silla 14 tuntia, Nuppu ja Aaro 13 tuntia ja Unski 12 tuntia.

Heppojen kuulumisia

 • Viikolla 16 lomalla olivat Retu ja Hani

 

Muistoissamme Lentukka 2002-2020

Lenttu loukkasi etujalkansa tarhassa muutama viikko sitten. Se pääsi sairaslomalle sairastarhaan, mutta koska lepo ei alkanut tepsiä, tuli eläinlääkäri tarkistamaan jalan. Etujalassa todettiin hankala jännevamma. Kokeneempaa eläinlääkäriä konsultointiin, mutta jännevamman paraneminen 18-vuotiaalla hevosella todettiin epätodennäköiseksi. Raskain sydämin johtokunta joutui tekemään vaikean päätöksen ja Lenttu laukkasi vihreämmille niityille 20.4.2020

Lenttu oli Artukaisten konkareita, se kokeili ensin raviuraa, minkä jälkeen päätyi ratsukoulutuksen ja ponitalliuran jälkeen Turkuun 2011 ja ehti lähes 9-vuotisen uransa aikana oppettaa kaikki kouluratsastuksen temput isolle joukolle ratsastajia. Lenttu teki aina rehellisesti sen mitä pyydettiin, ei enempää eikä vähempää. Nuorempana Lenttu oli myös innokas estehevonen mutta viimevuosina esteet saivat jo jäädä vähemmälle.

Näin suuri sydän voi olla vain suomenhevosella. Lenttu antoi aina 110% itsestään, minkä huomasi erityisesti puomitunnilla, missä puomivälin jäätyä pitkäksi edellisellä kierroksella, Lenttu kiihdytti sisuuntuneena jo kauempaa vauhtiaan. Minähän pystyn tähän!

Nyt Lenttu laukkaa siellä missä mihinkään ei satu ja porkkanalaatikko on aina auki. Kiitos kaikesta Lentukka, sinua jäävät kaipaamaan kaikki ryhmät alkeiskurssista vaikeimpiin HeA tunteihin asti. Luottohevonen on poissa.

 

 

Muistoissamme Odysseia 2007-2020
Tessalla löytyi tammikuussa eläinlääkärintutkimuksissa selästä kaventumaa ja vasemmasta etujalasta jännevamma. Selän kaventuman vuoksi Tessa ei enää soveltunut tuntikäyttöön, mutta mikäli jalan jännevamma olisi parantunut, olisi se voinut vielä toimia harrasteratsuna. Tessa löysi Liedosta ylläpitopaikan, josta se olisi saanut loppuelämän kodin harrastehevosena, mikäli jalan jännevamma olisi lähtenyt parantelemaan.

Tessa oli alkuvuoden sairauslomalla ja maaliskuun kontrollissa jalka näytti paranemisen merkkejä ja Tessa sai alkaa hiljakseen kävelemään. Huhtikuun kontrollissa kävi kuitenkin valitettavasti ilmi, ettei jalan jännevamma ollut lähtenyt paranemaan ja koska jalka ei kestänyt edes 15 minuutin päivittäistä kävelemistä, sen paraneminen ei ollut todennäköisesti. Raskain sydämin johtokunta joutui tekemään vaikean päätöksen ja Tessa laukkasi vihreämmille niityille maanantaina 20.4.2020.

Tessa toimi Artukaisten ratsastuskoulun tuntihevosena vuosina 2016-2019 ja tuntiratsastajat kuvailivat häntä nokkelaksi, suloiseksi ja seuralliseksi. Tessa oli fiksu hevonen ja ratsastaessa hän testasikin välillä, olisiko jokin hauskempi tekeminen vaihtoehto, kuin kyseisen tunnin tehtävät. Kun Tessan sai keskittymään tehtävään, hän esitti taitavia liikkeitä kouluradalla ja hienoja hyppyjä esteillä. Tessa oli mukana Team TR:n valmennuksissa vuonna 2019 ja Tessa oli myös valmennuksissa ja kisaradoilla kaikin puolin mallikas ratsu.

Jäämme kaipaamaan Tessan suloista ja seurallista luonnetta, sen kavionjälki on painettu vuosien saatossa moneen sydämeen <3

 

TR ajankohtaiset

Koronatilanne
Uusi sivu turunratsastajat.fi/koronatilanne/ on julkaistu. Päivitämme sille sivulle myös vastauksia saamiimme kysymyksiin.

Kevätkokous
Koronatilanteen vuoksi siirrämme kevätkokouksen ajankohtaa. Päivämäärästä ilmoitetaan kun kokoontumisrajoitukset mahdollistavat kokouksen järjestämisen.

Tulevat kilpailut
Noudatamme Suomen ratsastajainliiton suositusta, että ratsastuksessa ei järjestetä kilpailutapahtumia tai muita yleisötapahtumia. Tästä syystä olemme peruneet kaikki kilpailut huhti-, touko- ja kesäkuussa.

TR oheisliikuntaa
Palaamme TR oheisliikuntaan myöhemmin keväällä kun koronavirustilanne on rauhoittunut.

Muistathan jäsenetusi!
Turun Ratsastajien jäsenenä saat:

 • Kaikki SRL jäsenedut kuten vakuutus ja Hippos-lehti
 • Artukaisten ratsastuskoulun kausipaikat
 • -10% ostoksistasi Suomen Ratsutarvikkeessa
 • Kilpailuavustukset SRL:n rankingpisteiden perusteella aluetasolta lähtien
 • TR:n järjestämien 3/kansallisen tason kilpailuiden lähtömaksun hyvityksen osallistuessasi kisojen järjestämiseen

Muistathan, että vain täys- ja perhejäsenillä on srl:n Lähi-Tapiolan vakuutusturva. Mikäli ratsastaja kuuluu Turun Ratsastajiin vain kannatusjäsenenä, tulee hänen olla jonkin toisen seuran täysjäsen, jotta vakuutus on voimassa.

 

SRL tiedottaa:

SRL liveluennot
SRL100-juhlavuoden kunniaksi järjestetään keväällä seitsemän asiantuntijan liveluentoa ja kyselytuntia Facebookissa. Luennot aloitti Marko Björs, ja mukaan ovat tulossa myös Jenni Linna, Salla Varenti, Sanna Backlund, Markku Saastamoinen, Sanna Siltakorpi ja Anna-Julia Kontio. Asiantuntijoille voi lähettää ennakkoon kysymyksiä. Tallenteet jäävät Facebookiin talteen, ja niitä voi katsoa myös myöhemmin. Luennot alkavat klo 18.00 ja kestävät 30-60 minuuttia. Lue lisää täältä.

Koronavirus
Koronavirustilanteen vuoksi Suomen Ratsastajainliitto kehottaa ratsastusyhteisöä seuraamaan viranomaisten suosituksia ja ohjeita. Ratsastajainliitto suosittaa, että ratsastuksessa ei toistaiseksi järjestetä kilpailutapahtumia tai muita yleisötapahtumia. Suositusta tarkennetaan tilanteen kehittymisen mukaan.

Anna palautetta viikkotiedotteesta!
Mistä haluaisit kuulla lisää? Mistä olisi hyvä tiedottaa? Kerro meille mielipiteesi ja ideasi!