Lue lisää alla olevasta viikkotiedotteesta!

Ratsastuskoulu:

Artukaisten ratsastuskoulun kevätkautta ei jatketa
Artukaisten ratsastuskoulun kevätkausi keskeytettiin koronatilanteen vuoksi 18.3.2020. Turun Ratsastajat ry:n johtokunta on päättänyt 5.4.2020 ettei kevätkautta pystytä jatkamaan loppuun kausimuotoisena. Jatkamme irtotuntien tarjoamista toistaiseksi maanantaista lauantaihin. Irtotunnit ovat varattavissa kevätkauden loppuun mikäli koronatilanne sallii toiminnan jatkamisen.


Irtotunnit jatkuvat toistaiseksi

Irtotunnit jatkuvat toistaiseksi ja ovat varattavissa nettisivujen kalenterin kautta. Voit varata samalla viestillä/tekstarilla myös useita tunteja, kirjoita silloin “Tunti” kenttään kaikki haluamasi päivämäärät ja kellonajat. Ryhmien tasoja ei ole erikseen määritelty, vaan tehtävät suunnitellaan ilmoittautuneiden oppilaiden mukaan. Luethan irtotuntien toimintaohjeet 11.4.2020 alkaen.

 • Seuraamme edelleen aktiivisesti koronatilanteen ja siihen liittyvien viranomaisohjeiden kehittymistä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista.
 • Päivitetyt ohjeet löytyvät nettisivuilta sekä sosiaalitilan ulkoseinässä olevalla ilmoitustaululta. Informoimme päivityksistä ohjeisiin myös sosiaalisessa mediassa.
 • Tunnit ovat 8 hengen normaaliryhmiä
 • Tunnin hinta on kausikorttilaiselle 30€, muille 40€ ja siitä saa mahdollisen henkilökohtaisen 2€ alennuksen kuten kausitunnistakin.
 • Tunnit pidetään pääsääntöisesti maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 18-19 ja 19-20, tiistaina ja torstaina klo 18-19, 19-20 ja 20-21 sekä lauantaisin klo 9-10, 10-11 ja 12-13.


Ratsastuskoulun hevosten lomat
Ratsastuskoulun hevoset aloittavat lomailun porrastetusti poikkeustilan vuoksi. Mahdollisuuksien mukaan 1-2 hevosta on viikon kerrallaan kesälomalla. Kaikki hevoset pitävät vähintään 3 viikkoa lomaa ja pääsevät vihreälle kevään edistyessä.

Hyvällä säällä ratsastamme ulkona
Hyvällä säällä pyrimme ratsastamaan ulkona isolla kentällä, mutta tarvittaessa sateen, kovan tuulen tai pakkasen sattuessa siirrymme edelleen maneesin suojaan.

Viikon 17 ahkerat
Essi, Retu ja Hani 14 tuntia, Unski ja Aaro 13 tuntia.

Heppojen kuulumisia

 • Ratsastuskoulun uusi hevonen Kankalon Ramona sai lempinimekseeni Moona. Moona on yhdeksänvuotias tamma, joka saapui suoraan kasvattajaltaan Etelä-Pohjanmaalta. Moona on toiminut siitoskäytössä ja siitä on tarkoitus kouluttaa uusin vahvistus ratsastuskoulun tuntihevosporukkaan. Moona on aloittanut ratsukoulutuksensa Heidin kanssa ja on jo ensimmäisestä kerrasta alkaen osoittanut olevansa järkevä ja rauhallinen tamma. Moona on myös päässyt laumaan tarhaamaan.
 • Liljan kaviossa on pieni halkeama, jota kengittäjä hoitaa.
 • Viikolla 17 lomalla olivat Silla ja Jussi.

 

Kesäharjoittelijat valittu
Tänä kesänä Turun Ratsastajat tarjoaa turkulaisille nuorille työharjoittelujaksoja ratsastuskoulussa. Hakuajan päättymiseen mennessä saapui useita hyviä hakemuksia ja iloksemme saimme tarjota harjoittelupaikan kuudelle aktiiviselle nuorelle! Ensimmäinen harjoittelija aloittaa jaksonsa jo toukokuun toisella viikolla.
Harjoittelijat hoitavat ja varustavat ratsastuskoulun hevosia, huolehtivat varusteiden hoidosta ja tekevät pieniä kunnostustöitä yhdistyksen tilojen ja kaluston ylläpitämiseksi.

 

TR ajankohtaiset

Turun Ratsastajien oheisliikuntahaaste 27.4.-30.5.2020
Arvomme yhden ratsastustunnin Artukaisten ratsastuskoulussa (normaali 8 henkilön irtotunti)!
Pääset osallistumaan arvontaan lunastamalla itsellesi arpalipukkeita harrastamalla reipasta liikuntaa 30 minuuttia ja sen jälkeen täyttämällä oheisen kaavakkeen. Koska kyseessä on ratsastuksen oheisliikuntahaaste, ratsastuksesta ei valitettavasti saa arpoja. Lähde siis lenkille, tee kotijumppa tai päihitä perheejäsenesi pihasulkkiksessa, vain mielikuvitus on rajana. Arpoja voi lunastaa rajattoman määrän.

Arpavoiton voi lunastaa henkilö, joka omaa vähintään HeC ratsastustaidot. Arpavoitto on lunastettava viimeistään 31.7.2020 eikä sitä voi muuttaa rahaksi tai luovuttaa eteenpäin. Ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti ja julkaisemme voittajan etunimen myös viikkotiedotteessa ja sosiaalisessa mediassa.

Toimi siis näin:
1) Harrasta reipasta liikunta vähintään 30 minuuttia.
2) Avaa kaavake ja täytä tiedot.
3) Lähetä vastaus!
Toista kohdat 1-3! 🙂 Halutessasi voit jakaa kuvan someen ja innostaa muitakin liikkumaan! Instagramissa ja Facebookissa voit tägätä Turun Ratsastajat.

Koronatilanne
Uusi sivu turunratsastajat.fi/koronatilanne/ on julkaistu. Päivitämme sille sivulle myös vastauksia saamiimme kysymyksiin.

Kevätkokous
Koronatilanteen vuoksi siirrämme kevätkokouksen ajankohtaa. Päivämäärästä ilmoitetaan kun kokoontumisrajoitukset mahdollistavat kokouksen järjestämisen.

Tulevat kilpailut
Noudatamme Suomen ratsastajainliiton suositusta, että ratsastuksessa ei järjestetä kilpailutapahtumia tai muita yleisötapahtumia. Tästä syystä olemme peruneet kaikki kilpailut kesäkuun loppuun asti.

TR oheisliikuntaa
Palaamme TR oheisliikuntaan myöhemmin keväällä kun koronavirustilanne on rauhoittunut.

Muistathan jäsenetusi!
Turun Ratsastajien jäsenenä saat:

 • Kaikki SRL jäsenedut kuten vakuutus ja Hippos-lehti
 • Artukaisten ratsastuskoulun kausipaikat
 • -10% ostoksistasi Suomen Ratsutarvikkeessa
 • Kilpailuavustukset SRL:n rankingpisteiden perusteella aluetasolta lähtien
 • TR:n järjestämien 3/kansallisen tason kilpailuiden lähtömaksun hyvityksen osallistuessasi kisojen järjestämiseen

Muistathan, että vain täys- ja perhejäsenillä on srl:n Lähi-Tapiolan vakuutusturva. Mikäli ratsastaja kuuluu Turun Ratsastajiin vain kannatusjäsenenä, tulee hänen olla jonkin toisen seuran täysjäsen, jotta vakuutus on voimassa.

 

SRL tiedottaa:

SRL liveluennot
SRL100-juhlavuoden kunniaksi järjestetään keväällä seitsemän asiantuntijan liveluentoa ja kyselytuntia Facebookissa. Luennot aloitti Marko Björs, ja mukaan ovat tulossa myös Jenni Linna, Salla Varenti, Sanna Backlund, Markku Saastamoinen, Sanna Siltakorpi ja Anna-Julia Kontio. Asiantuntijoille voi lähettää ennakkoon kysymyksiä. Tallenteet jäävät Facebookiin talteen, ja niitä voi katsoa myös myöhemmin. Luennot alkavat klo 18.00 ja kestävät 30-60 minuuttia. Lue lisää täältä.

Koronavirus
Koronavirustilanteen vuoksi Suomen Ratsastajainliitto kehottaa ratsastusyhteisöä seuraamaan viranomaisten suosituksia ja ohjeita. Ratsastajainliitto suosittaa, että ratsastuksessa ei toistaiseksi järjestetä kilpailutapahtumia tai muita yleisötapahtumia. Suositusta tarkennetaan tilanteen kehittymisen mukaan.

Anna palautetta viikkotiedotteesta!
Mistä haluaisit kuulla lisää? Mistä olisi hyvä tiedottaa? Kerro meille mielipiteesi ja ideasi!