Lue lisää alla olevasta viikkotiedotteesta!

 

Ratsastuskoulu:

Kesäkurssit varattavissa
Kesäkurssit ovat varattavissa, katso lisää täältä! Tarjolla on kursseja koulu- ja esteratsastuksessa mm. Estekursseja, alkeisestekurssi, koulukurssi ja kouluradan ratsastaminen.

Kesätunneilla pääset ratsastamaan 9.6.-1.8.2020 maanantaista lauantaihin hintaan 28€/h. Juhannusviikolla ratsastuskoulu on lomalla ja kaikki hevoset laitumella. Kesätunnit varataan tuntikalenterin kautta. Kesäkuun tunnit aukeavat toukokuussa ja heinäkuun tunnit kesäkuussa. Kysy myös liinatuntia viikoille 29-31! Tunnit on jaettu HeC-HeB ja HeB-HeA ryhmiin. Kesätunneista ei myönnetä lisäalennuksia.

Artukaisten ratsastuskoulun kevätkautta ei jatketa
Artukaisten ratsastuskoulun kevätkausi keskeytettiin koronatilanteen vuoksi 18.3.2020. Turun Ratsastajat ry:n johtokunta on päättänyt 5.4.2020 ettei kevätkautta pystytä jatkamaan loppuun kausimuotoisena. Jatkamme irtotuntien tarjoamista toistaiseksi maanantaista lauantaihin. Irtotunnit ovat varattavissa kevätkauden loppuun mikäli koronatilanne sallii toiminnan jatkamisen.


Irtotunnit jatkuvat toistaiseksi

Irtotunnit jatkuvat toistaiseksi ja ovat varattavissa nettisivujen kalenterin kautta. Voit varata samalla viestillä/tekstarilla myös useita tunteja, kirjoita silloin “Tunti” kenttään kaikki haluamasi päivämäärät ja kellonajat. Ryhmien tasoja ei ole erikseen määritelty, vaan tehtävät suunnitellaan ilmoittautuneiden oppilaiden mukaan. Luethan irtotuntien toimintaohjeet 11.4.2020 alkaen.

 • Seuraamme edelleen aktiivisesti koronatilanteen ja siihen liittyvien viranomaisohjeiden kehittymistä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista.
 • Päivitetyt ohjeet löytyvät nettisivuilta sekä sosiaalitilan ulkoseinässä olevalla ilmoitustaululta. Informoimme päivityksistä ohjeisiin myös sosiaalisessa mediassa.
 • Tunnit ovat 8 hengen normaaliryhmiä
 • Tunnin hinta on kausikorttilaiselle 30€, muille 40€ ja siitä saa mahdollisen henkilökohtaisen 2€ alennuksen kuten kausitunnistakin.
 • Tunnit pidetään pääsääntöisesti maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 18-19 ja 19-20, tiistaina ja torstaina klo 18-19, 19-20 ja 20-21 sekä lauantaisin klo 9-10, 10-11 ja 12-13.


Ratsastuskoulun hevosten lomat
Ratsastuskoulun hevoset aloittavat lomailun porrastetusti poikkeustilan vuoksi. Mahdollisuuksien mukaan 1-2 hevosta on viikon kerrallaan kesälomalla. Kaikki hevoset pitävät vähintään 3 viikkoa lomaa ja pääsevät vihreälle kevään edistyessä. Juhannusviikon koko lauma viettää lomaillen.

Hyvällä säällä ratsastamme ulkona
Hyvällä säällä pyrimme ratsastamaan ulkona isolla kentällä, mutta tarvittaessa sateen tai kovan tuulen sattuessa siirrymme edelleen maneesin suojaan.

Viikon 18 ahkerat
Hani, Aaro ja Silla 12 tuntia

Heppojen kuulumisia

 • Jussin kengityksen kanssa on ollut taas ongelmaa ja se tekee kevennettyä työviikkoa.
 • Liljan kaviossa on pieni halkeama, jota kengittäjä hoitaa.
 • Moona on edistynyt hyvin ratsukoulutuksessa ja tällä hetkellä harjoitellaan kevyessä ravissa. Moonan on tarkoitus tulla töihin ratsastustunneille syyskauden alussa.
 • Viikolla 18 lomalla olivat Essi ja Pentti.

 

TR ajankohtaiset

Turun Ratsastajien oheisliikuntahaaste 27.4.-30.5.2020
Arvomme yhden ratsastustunnin Artukaisten ratsastuskoulussa (normaali 8 henkilön irtotunti)!
Pääset osallistumaan arvontaan lunastamalla itsellesi arpalipukkeita harrastamalla reipasta liikuntaa 30 minuuttia ja sen jälkeen täyttämällä oheisen kaavakkeen. Koska kyseessä on ratsastuksen oheisliikuntahaaste, ratsastuksesta ei valitettavasti saa arpoja. Lähde siis lenkille, tee kotijumppa tai päihitä perheejäsenesi pihasulkkiksessa, vain mielikuvitus on rajana. Arpoja voi lunastaa rajattoman määrän.

Arpavoiton voi lunastaa henkilö, joka omaa vähintään HeC ratsastustaidot. Arpavoitto on lunastettava viimeistään 31.7.2020 eikä sitä voi muuttaa rahaksi tai luovuttaa eteenpäin. Ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti ja julkaisemme voittajan etunimen myös viikkotiedotteessa ja sosiaalisessa mediassa.

Toimi siis näin:
1) Harrasta reipasta liikunta vähintään 30 minuuttia.
2) Avaa kaavake ja täytä tiedot.
3) Lähetä vastaus!
Toista kohdat 1-3! 🙂 Halutessasi voit jakaa kuvan someen ja innostaa muitakin liikkumaan! Instagramissa ja Facebookissa voit tägätä Turun Ratsastajat.

Koronatilanne
Uusi sivu turunratsastajat.fi/koronatilanne/ on julkaistu. Päivitämme sille sivulle myös vastauksia saamiimme kysymyksiin.

Muistathan jäsenetusi!

Turun Ratsastajien jäsenenä saat:

 • Kaikki SRL jäsenedut kuten vakuutus ja Hippos-lehti
 • Artukaisten ratsastuskoulun kausipaikat
 • -10% ostoksistasi Suomen Ratsutarvikkeessa
 • Kilpailuavustukset SRL:n rankingpisteiden perusteella aluetasolta lähtien
 • TR:n järjestämien 3/kansallisen tason kilpailuiden lähtömaksun hyvityksen osallistuessasi kisojen järjestämiseen

Muistathan, että vain täys- ja perhejäsenillä on srl:n Lähi-Tapiolan vakuutusturva. Mikäli ratsastaja kuuluu Turun Ratsastajiin vain kannatusjäsenenä, tulee hänen olla jonkin toisen seuran täysjäsen, jotta vakuutus on voimassa.

 

SRL tiedottaa:

SRL liveluennot
SRL100-juhlavuoden kunniaksi järjestetään keväällä seitsemän asiantuntijan liveluentoa ja kyselytuntia Facebookissa. Luennot aloitti Marko Björs, ja mukaan ovat tulossa myös Jenni Linna, Salla Varenti, Sanna Backlund, Markku Saastamoinen, Sanna Siltakorpi ja Anna-Julia Kontio. Asiantuntijoille voi lähettää ennakkoon kysymyksiä. Tallenteet jäävät Facebookiin talteen, ja niitä voi katsoa myös myöhemmin. Luennot alkavat klo 18.00 ja kestävät 30-60 minuuttia. Lue lisää täältä.